Uiterst professionele & betaalbare websites

WebSite4ZZP
Nieuws

Of je nu grote of kleine evenementen organiseert, de administratie van deelnemers is is meestal iets dat zorgvuldig moet gebeuren. Al is het alleen maar om de deelnemers op tijd te kunnen bevestigen of het evenement doorgaat of niet of dat de locatie gewijzigd is.

In WordPress blijkt het eenvoudig te zijn om een plugin toe te voegen waarmee je deelnemers kan inschrijven, automatisch bevestigingen kan sturen, betalingen regelen en zo nog wat. Uiteindelijk heb je dan een lijst met deelnemers, die je als CSV kunt downloaden. Handig als je alle e-mail adressen nodig hebt.

Het zoeken naar de juiste plugin is niet altijd even makkelijk. Vaak zijn het Engelstalige programmeurs die de plugins gemaakt hebben en, wat mij zelf vaak overkomt…, welke zoekterm moet je invoeren.

Anyway twee plugins die ik kan aanraden zijn:

Participants Database (zie voorbeeld: http://www.b2bspeeddate-haarlem.nl/ deze toont ook de deelnemers)

en

Espresso (incl betalingen)

 

Succes ermee

Hier in Haarlem hebben wij webbouwers het ineens druk gekregen.

Net op het moment dat we als een gek een nieuwe (tweedehandse) auto moeten zoeken begint ineens de telefoon te rinkelen (…zoemen).
De Haarlemse fietsenzaak Conjani aan de Rijksstraatweg wil een nieuwe website, een autohandelaar uit Hengelo wil een nieuwe website, een klein consultancy bedrijf wil een nieuwe website… Zo gaat het lekker. Een mooie eindejaarssprint. Ga rustig zo door want wij vinden het leuk om websites te maken.

Het zijn leuke klussen en wij werken er met veel plezier aan.

In de komende week zullen de eerste live gaan zo is de verwachting.

Maandag 28 oktober kwam ik, of beter gezegd, mijn auto, landelijk in het nieuws, het leek zowaar op een geluk bij een ongeluk.

Vaak worden dit soort gebeurtenissen in een meer levensbeschouwelijk kader geplaatst… dat het toch ergens goed voor zou moeten zijn.

Laat ik het echter eens zakelijker bekijken. Hieronder geef ik een korte analyse van de afgelopen twee weken en laat ik zien wat voor ons de: “Return On Investment” was van de eerste herfststorm 2013.

De Investering

 • één, net opgeknapte, 12 jaar oude Mercedes-Benz E220
 • één Dave Matthews CD
  De Zuid-Westerstorm trok de gevel van een hoekhuis los en liet deze van 8 meter hoog  bovenop onze auto vallen.

Return 1: Bloemetje
De eigenaren van het huis kwamen een hele mooie bos bloemen brengen. Die voelden zich erg schuldig. Niet dat zij er iets aan konden doen, maar toch kwamen ze met dit hele mooie gebaar.

Return 2: Zichtbaarheid op TV en Internet
Het bleek een fotogeniek gebeuren, want de foto’s zijn het hele land doorgegaan. Gelukkig had ik nog wat reclame op mijn auto staan waardoor sommige mijn auto herkende. Zo kon ik nog wat aan de naamsbekendheid van mijn bedrijf doen.

Nu zou je denken dat we hier toch meer plezier van zouden hebben moeten gehad, onze auto ‘schitterde’ bij P&W, het RTL-4 nieuws, stond op alle denkbare nieuwsbrengende websites waaronder Nu.nl

Ook werden we de volgende dag getoond op de voorpagina van enkele landelijke dagbladen. Uiteraard probeerden we zelf ook nog de nodige medelijden op te wekken door onze gekwetste Mercedes te tonen op de diverse sociale media. Ook dit artikel mag in dat verband gelezen worden.

Return 3: Een spontane marketingcampagne

De verzekeraar?
Zo ontzettend veel zichtbaarheid, ik heb onze verzekeraar maar eens gebeld of ‘ie geen trek had om een kleine marketingactie te koppelen aan de landelijk gepubliceerde auto. Makkelijk scoren zou je zeggen want de schadeafhandeling verloopt tot nog toe erg goed. Ja meneer, heel erg leuk, we laten het u weten… 

Maar… doodse stilte

Mercedes-Benz zelf dan?
De auto is weliswaar zwaar beschadigd door 2000 kg baksteen dat van 8 meter hoog op onze auto stortte, maar hadden we erin gezeten dan was de kans 100% dat we het overleefd zouden hebben, met flinke koppijn weliswaar…

Zo’n buitenkansje laat je als marketingafdeling van zo’n groot automerk toch niet lopen?

Return 4: Gebak wellicht?
Ook de fotografen, die toch serieus verdient hebben met de publicatie van de foto’s hebben niets van zich laten horen. Een flinke taart zou toch wel op zijn plaats geweest zijn… toch?

Return 5: Meer bezoek op website
Extra websitebezoek. Het bezoek op de site vervijfvoudigde voor 1 enkele dag, wat exact 1 extra telefoontje heeft opgeleverd en enkele e-mails van kennissen die onze auto herkenden.

Return 6: Kennis…
Bij toeval sprak ik de schade-expert (bouwkundige) die de schade kwam opnemen van omgevallen gevel. Hij wist het volgende te melden:

 1. Isolatie van de spouwmuur, blijkt ervoor te zorgen dat de spouwankers niet goed kunnen drogen en dus sneller gaan roesten. Dat vertellen ze je dus niet.
 2. Spouwankers zijn na 70 jaar niet helemaal fris meer, logisch, maar daar denk je niet aan
 3. Het opknappen van de muur, opnieuw voegen en dergelijke, maakt de muur extra vochtig (wederom slecht voor spouwankers) en soms instabieler als de voegwerkzaamheden nog niet zijn voltooid.
 4. Spouwhaken kan je opnieuw aanbrengen en is voor verouderde buitenmuren aan te raden. Dit kost wel zo’n €2.000,- En ook dat vertellen ze dus niet bij de isolatiebedrijven.
 5. Soms heb je pech en is de storm net op zijn sterkst bij hierboven genoemde muur, met mijn auto eronder, omdat ik niet kon parkeren voor mijn eigen huis wegens drukte in de straat.

Return 7: Opgepept Relativeringsvermogen
Je hebt weer eens wat meegemaakt. Altijd goed voor een gesprek. Als de muur een half uur later was gevallen zouden er schoolgaande kinderen onderdoor gelopen hebben, waaronder mogelijk mijn dochter.

‘t is maar blik.

Return 8: Social Media is een lege hype
Zo’n omgevallen muur op auto levert je eigenlijk niet veel op, zelfs niet als het hele land het gezien heeft. De donaties stromen niet binnen en de opdrachten ook niet.

Social media is reuze aardig maar veel verder dan een medeleven gaat het niet. Meer is ook niet nodig, maar die wonderverhalen over Social Media zijn volgens mij sterk overtrokken… Misschien wordt het niet voor niets afgekort met SM.

Ter afsluiting… 

– Tweedehands auto’s kan je ook vinden via marktplaats

 • Oom agent legt keurig aan je uit wat je allemaal moet doen met je kapotte auto zodat je dat zelf niet hoeft uit te zoeken.
 • Bij een beetje verzekering wordt wegslepen en een vervangende auto direct voor je geregeld.
 • Agenten staan trouwens ook de straat te vegen en stenen te ruimen. Toffe lui.
 • Je hebt weer eens wat om over te praten

Met de nodige zorg hebben we de site voor NuNazorg ontworpen en gebouwd.
Rust en duidelijkheid staan voorop.

NuNazorg website door WebSite4zzp uit Haarlem

Het klink leuk… “…zorg ervoor dat je de laatste versie van WordPress hebt!” …maar  dan moet je dus iedere dag gaan kijken of er niet een update beschikbaar is.

Dat gaat meestal niet lukken, en laten we eerlijk zijn, daar heb je ook geen zin in.
WordPress updaten

Een simpele plugin biedt uitkomst, te weten: WP Updates Notifier

Deze plugin laat je weten wanneer er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is voor jouw site, en dus ook in de gaten houdt of je plugins vernieuwd moeten worden of je thema’s.

Succes!

Hackers :-(

Er worden veel websites gehacked en dat gebeurd volstrekt willekeurig!

Ook jouw eenvoudige website waar alleen je adres op staat en een paar foto’s op voor vrienden en familie.

Hackers kijken niet naar of je veel of weinig bezoekers hebt. Ze gebruiken programma’s die het Internet afstruinen naar websites die eenvoudig te kraken zijn.
Sommige vernielen alleen je site, maar de (nog) meer kwaadaardige hacker gebruikt jouw website voor zijn doeleinden. Jouw site wordt dan onderdeel van een z.g. botnet vanwaar bijvoorbeeld spam verstuurd wordt, of andere sites besmet worden.

Mijn website is gehacked, wat nu?

Als je website gehacked is dan is het herstel vaak niet éénvoudig als je geen backup gemaakt hebt.
Wanneer je gebruik hebt gemaakt van een CMS zoals WordPress, Drupal of wat dan ook, dan kan je site vol zitten met code die je niet eenvoudig kan achterhalen. En dus niet alleen je site maar ook je database die voor veel web-doe-het-zelvers niet eenvoudig te bereiken is.
Daar kan je dagen mee bezig zijn met het risico dat je het nog niet goed gedaan hebt en een dag later je site weer gehacked is..

Hoe kan je de site herstellen? (en je hebt geen Backup?)

Vaak is het dan eenvoudiger om proberen te redden wat er te redden valt.

 1. Verander direct je wachtwoord in een lange versie van minsten 12 willekeurige karakters
 2. Kopieer (copy-paste) je content (teksten & foto’s) naar een tekstdocument op je laptop. (Als je mazzel hebt kan je die exporteren via de basis WordPress functies als de besmetting niet te erg is)
  Handig om je oude site op te zoeken als je die wilt herstellen (en je hebt geen toegang meer tot de content door de hack:
  Via deze site kan je met enig geluk je oude versie van je site nog terugvinden: http://archive.org/web/web.php
 3. Verwijder je complete WordPress installatie inclusief de database op de server.
 4. Installeer een nieuwe WordPress versie
 5. Plak alle teksten en foto’s weer in je site
 6. Verander weer je wachtwoord in een lange versie van minsten 12 willekeurige karakters

Dit lijkt simpel om te doen, maar voor een beetje website ben je al snel 2 dagen verder, en dat is kostbare werktijd.

Kan je jouw website niet eens meer bereiken?

Kijk dan op Google, probeer je website te vinden en klik dan op “in Cache”  Daar staat misschien nog je oude website ‘on-gehackt’Google in Cache WebSite4zzp

 

Eenvoudig voorkomen

Eigenlijk is het niet zo moeilijk om te voorkomen dat je site gehacked wordt. Een paar tips die je slecht een kwartier kosten om te realiseren.

 1. Een heul lang password nemen. Zo eentje die lijkt alsof je op je toetsenbord in slaap bent gevallen. %^#!@VEQV@!R^  bijvoorbeeld.
 2. Maak een Backup!!  Voor WordPress kan je gebruik maken van WP Clone Dan heb je binnen 2 minuten een backup van je complete site die je kan downloaden op je eigen laptop. Als je site dan gehacked is ben je binnen een uur weer volledig online.
 3. Login-beveiligingen. Eenvoudige plugins voor WordPress. Zoek in de plugin-sectie op “login lock”. Deze plugins houden bij of je Password goed is, of je gehacked wordt (en als dat zo is blokkeren ze dat IP adres) etc..
 4. Captcha’s voor de Login. Een eenvoudige som oplossen voordat je verder mag met het inloggen op je site. Eenvoudig en doeltreffend. Zoek in de plugin-sectie op “Captcha” of “Math Capthcha”
 5. Update naar de laatste versie van WordPress.
  Wordpress heeft niet voor niets regelmatig een nieuwe versie gereed staan, dat heeft o.a. te maken met het feit dat in de vorige versie zwakheden zijn gevonden die door hackers gebruikt werden.
 6. Als je wilt dat bezoekers kunnen reageren op je site zorg dan dat je Askimet (standaard WP plugin) geactiveerd is. Dat scheelt spam, en mijn ervaring is dat sites die Askimet niet actief hebben vaker gehacked worden.
 7. Verwijder “Powered by WordPress” uit de footer. Daar wordt naar gezocht door hackers. (Zie PDF-Waar staat de Footer)

WordPress Onveilig?

Nee dat denk ik niet. Het wordt veel gebruikt door beginnende WebSitebouwers en is daardoor vaker doelwit van hackers. Maar als je zorgt dat je een lang password dan ben je al heel goed beveiligd.

 

Ennneeehhh… je login-naam… die is toch niet… “admin” … toch?

 

 

Het Haarlemse administratiekantoor AdFiSan heeft ons gevraagd om een website te maken die wel past binnen het metier, maar toch niet te zakelijk (sober) zou zijn…  Het is immers de bedoeling dat je vrolijk wordt wanneer AdFiSan je bijstaat met de administratie!

adfisan website door website4zzp

Het zijn lastige tijden, maar als we er op tijd bij zijn, en daadwerkelijk hulp durven inroepen kan er nog heel veel gered worden.

Deze hulp kan je krijgen bij de website FinanciëleMoeilijkheden.nl

website financiele moeilijkheden en faillisementspreventie

De B2B Speeddate in Haarlem wordt georganiseerd door het Carlton Square Hotel in Haarlem samen met WebSpeaking avatars. Wij mochten de website maken.

website B2B Speeddate Haarlem Website4zzp

professionele en betaalbare website door website4zzp

professionele en betaalbare website door website4zzp